Výrobky užitkového porcelánu
použití na polévku
servírovací na hlavní jídlo tzv. masový talíř menší na couvert (pečivo), předkrmy, moočníky a dezerty
na mokka, kávu, čaj, kakao a tzv. snídaňový šálek
na hovězí vývar a krémové polévky
na máslo, med, džem, cukr 1 porce (60-100 mm)
na cezenou kávu jednoporcová a pro více osob (0,35-1,8l)
jednoporcová a na čaj pro více osob (0,3-1,5 l)
jednoporcová a pro více osob na podávání mléka, kakaa jako vlastního nápoje (0,4-1,2 l)
cukr (kostkový, krystal) ke kávě a čaji (0,1-,45 l)
ke kávě, čaji, smetana, kondenzované mléko, mléko (0,4-0,45l )
na džem, med, (hořčici, s vykrojeným víčkem na lžičku) (0,2 - 0,04 l)
na ovoce a moučníky (r= 28-32 cm)
na obložené mísy, moučníky, obložené chlebíčky, také jako !club talíř" - předkládací talíř při slavnostním stolování (má víc položený prapor (r= 28-32 cm)
na zákusky a sladké pečivo (r= 27-28 cm)
na ovocné, zeleninové saláty, bramborový salát (brambory a rýže) pro více osob) 21-28 cm
na jednoporcový kompot, puding, zmrzliny (r=13cm)
na více porcí polévek (tzv. královský kus servírovacího nádobí) (2,5-3,5 l)
na vařenou zeleninu nebo ragů (1,5l)
na podávání vařených vajec ve skořápce
na podávání porcovaného masa, ryb, drůbeže, studených mís, chlebíčků, sýrů nebo servírování přiloh pro více osob 26-56 cm
na přílohy k masu, saláty ard.
na pečivo chléb, i v některých zemích na pommes - fries (32-34 cm)
víceporcová schránka na podávání másla s víkem
kořenky otevřené nebo syypací, na sůl s více otvory, na pepř 2-3 otvory
na chlebíčky, chuťovky a sladký dezert ( 34 x 16,5 cm)
na dorty 32-34 cm
na ovoce 24-26 cm
Následujte nás